English

Velkommen til Solbakkens Hereford

Vi, Flemming Andersen og Gill Hartebeck, købte vores gård Solbakken i 1987. Vores store interesse er landbrug og avl af Herefordkøer.

I de første mange år drev vi gården som en traditionel malkekvægsgård, hvorefter vi i 2002 solgte vores malkekvote. I stedet startede vi et anlægsgartnerfirma, men vi syntes, vi manglede nogle dyr til at give lidt liv på gården, og desuden kunne vi godt bruge lidt hjælp til at holde vores marker. I februar 2003 købte vi derfor to køer med hver deres kviekalv ved siden. Køerne var af racen Hereford og blev købt hos Jacob Holm. Vi købte desuden tre løbekvier hos Ib Ravn, også af racen Hereford. Flemming havde tidligere haft Hereford og kendte derfor til racens gode egenskaber og kødets fremragende kvalitet, og derfor faldt valget på netop Hereford.

Vores besætning voksede stille og roligt, og da vi nåede op på 20 køer, besluttede vi os for også at købe en tyr. Vi købte derfor Supreme Cæsar, som vi har haft stor glæde af. Inden vi fik vores egen tyr, har vi ejet forskellige tyre i fællesskab med Ib Ravn, nemlig Bondes 1 Raider, Slyk’s 1 USA og Slyk’s Agro.

Vi går op i vores dyr, og det er vigtigt for os, at de trives. Derfor kommer alle vores køer ud hele året rundt. Vores ungdyr er inde om vinteren, men om sommeren går alle dyrene på store enge, hvoraf kun få gødes. Om vinteren går de hjemme ved vores hus og bliver fodret ved et udendørs foderbord med fanggitter. Noget, vi fik inspiration til under vores tur til Canada i 2012.

Vi er stolte af vores avl og viser gerne vores sted og vores dyr frem.

Alle besøgende er meget velkomne på Solbakken.

Med venlig hilsen
Gill & Flemming