English

Besætning

I dag har vi en besætning på 27 køer med kalve efter Koani Daybreak og Slyk. 1 Fokus, en avlstyr efter Cassanova og ni løbekvier. Vores mål er at avle nogle gode moderdyr, og det er efter vores opfattelse dyr af en passende længde, dybde og bredde. Desuden skal de være flittige til at producere mælk. Farven og højden er ikke afgørende, men vi foretrækker mørkerøde dyr med de rette aftegninger og en passende størrelse.

Tyre

Slyks' 1 Agro

Den 22.02 2006 købte vi i fællesskab med Ib Ravn tyren Slyks'1 Agro fra Kirsten og Jens Peter Søe.  Den viste sig hurtigt til at være en tyre ud over den almindelig. I 2008 blev han Supreme Champion på Lansskuet i Herning. Hans tyrkalve var meget muskuløs og havde en høj tilvækst. Hans døtre giver godt med mælk,har en god temperament og har gode moder egenskaber. Slyks'i Agro går igen i det fleste af vores køers stamtavler.

Åland 1 Carlos

Den 14 11.2007 købte vi Åland 1 Carlos fra Ib Ravn. Han var en søn af Agro og har haft en kæmpe indflydelse på vores besætning. Han har påvirkede størrelsen, overlinie og mælke ydelse på vores besætning. Den 7.7.2009 blev han solgt til Lisbet Holm som senere vandt med ham på Gammel Estrup.

Supreme Cæsar

Den 7.5.2010 Købte vi Supreme Cæsar fra Roost polled hereford Søndergårds hereford og Bondes Hereford. Cæsar var en meget nemt tyre med en fantastiske temperament. Han har haft en god indflydelse på mælke ydelse og ben. Vi har 4 kælvekvier efter ham I år.(2014) Han har bestemt meget lette kælvninger.

Slyks 1 Fokus

Den 16.07.2011 købte vi Slyks 1 Focus. Han var en meget lang, meget mørk og rimelig høj tyr. Det viste sig senere at nogle af hans kalve blev for store. Den 10.11.2012 blev han solgt til Jørgen Lykke, Andst.

Åland 1 Goliath

Vi købte Goliath fra Ib Ravn sent 2012 klar til 2013 sæson. Han er en store tyr som giver meget kødfuld tillidsfuld kalve med en god tilvækst men de fleste er lys og nogle har været for store. Vi har brugt ham til køerne indtil 2014 og nu bliver han slagtede da vi har købt hans afløser Roost 1 Hannibal.

Køer